Streak

Detta kan vara min längsta streak jag gjort på bloggen sen dess uppstart 2010(?) vilket är lite sött. Hur jag i brist på sällskap behöver få utlopp för mitt övertänkande någonstans. Det är väl bra att jag har någonstans att vända mig för att få uttrycka mig lite och spekulera i den strukturella världens deformationer.
 
Det som är riktigt sjukt är hur jag faktiskt går runt och på riktigt har anteckningar i mobilen och på fysiska papper där jag skriver ner väldigt basa dispositioner till blogginlägg, trots att mitt ickebloggande får mig att känna mig smutsig och naken. Men som jag vidrört i tidigare är det en envägs kommunikation som för det mesta är helt utan respons. Vilket gör att jag inte behöver stå upp för min åsikt, vilket är skönt eftersom jag vet att jag har fel 90% av gångerna(Jag tror ju att jag har rätt men det är skillnad på att veta och tro(also jante))
 

Började skriva märkte att det blev bara skit. Skippar nog det.
 
Orkar inte ens med bild och skit. Ska samla min spontanångest till ett inlägg nån annan dag.

Blogga som sällskap

Ibland så får man fantastisk inspiration! Problematiken med denna inspiration är att lika fort som den kommer kan den vara borta om den inte på något vis dokumenteras. Som nu vet jag att jag hade en, i mitt tycke, ganska(tänkte skriva väldigt men jante fick mig att skriva ganska istället) intressant tankegång som jag gärna ville utveckla i form av ett blogginlägg. Men ack och ve, nu är den gnuttan inspiration borta med vinden.
 
Men trots detta kände jag ett behov, i brist på sällskap. Mina inlägg av den här naturen brukar sluta i antibloggande. Antibloggande har ju varit en stor del av min insats här på BrödernaBra, men trots detta känns antibloggandet lite pasé. För den svenska bloggosfären känns lite döende.
 
Det är ju ingen i dagens informationssamhälle som orkar läsa texter som är längre än 140 tecken och till och med det känns lite väl 00-tal. Vilket ger plats för instagram! Ladda upp en bild körd genom ett sjaskigt filter och använd 1000 hashtags i ett flöde som bara går komma åt genom mobilappen och inte din skrivbordslösning. Ladda helst bara upp bilder på all näring du inmundigar under en dag eller när du är på gymmet eller en bild på dig själv bara för att. Men att visa upp din fika för dina instagramföljare är väl inte tillräckligt så du bör koppla instagram till facebook och twitter så alla kan se dina muffins. Journalistyrket kommer snart vara pasé för vem orkar bry sig om hur samhället egentligen ser ut. Bryr sig ingen om hur samhället ser ut så behöver man heller inte ha demokrati.
 
CONCLUSION: Instagram = Monokratisering av samhället
 
 
 

Partiledardebatt

Det bloggas ju dåligt nu för tiden. Men vi är ju inga sådana töntar som tar bort bloggen bara för att vi är inaktiva, jag menar det är ju ändå bara Victors pök och syster som läser vår blogg så det gör ju inte så mycket om det är inaktivt.
 
Jag var påväg att mikroblogga loss. Då kände jag att dels så är det smutsigt att makroblogga på en mikroblogg och att jag inte orkar stå för min åsikt på twitter där kanske så mycket som fem personer läser vad jag skriver. Så då satte jag kurs mot vår fantastiska makroblogg.
 
Suttit ned med en bärs och kollat på halvlek nummer två av partiledardebatten. Så tänkte bara reflektera lite.
 
1. Jimmie Åkesson är en mupp. Skolpolitiken, invandrarnas fel. Innan han påstår att invandrarna skulle försämra skolmiljön för alla andra så ursäktar han att han kanske låter tjatig. Som om han själv inser att man inte kan skylla alla problem på invandrarna. (Nu ska vi övertolka hans ord in i absurdum) Den roliga tvisten på det hela är att han med sin nationalistiska politik faktiskt med att ursäkta sin egen rasism materialiserar en väldigt fundamental del av svenskheten, Jantelagen. Grunden till all smygrasism. För smygrasism är fortfarande rasism med den skillnaden att man i och med jantelagen inser att man inte är bättre än andra människor. Smygrasismen är heller inte speciellt reell eller öppen. Då smygrasister bara hemma på sin kammare uttrycker om sina känslor jämtemot invandrare men aldrig i verkligheten, helt janteenligt. Detta blir himla roligt att den Nationalistiska partiledaren verkligen håller på sin svenskhet.
 
2. Annie Lööfs retorik är inte bra.
 
3. Jag höll på att säga att jag ogillar faktumet att ett flertal av partiledarna från båda block valda att ta upp enskilda fall för att motivera diverse satsningar. Men sedan kom jag på mig själv att motsatsen till detta vore att visa statistik och statistik kan ju leva lite sitt eget liv stundtals, även om jag personligen tycker att statistik är en mer vetenskaplig metod att motivera vad man bör satsa pengar på. För om enstaka fall är en hållbar motivation för satsningar kan man motivera de mest absurda saker, med tanke på att det finns folk kapabla till att lyckas med allt man kan tänka sig.
 
4. Fredrik Reinfeldt var lite 'on fire' som ungdomarna säger, när han slog Stefan Löfven på fingrarna angående hans satsning på att minska skolklasserna. S hade i sin skuggbudget bara avsatt pengar för löner till lärare och inte tatt hänsyn till att antalet klassrum skulle behöva ökas med ca 25% om man ska minska antalet elever i varje klass med ca 25%. Tyckte jag var väldigt roligt eftersom man såg en viss rodnad hos Löfven och att jag har en förkärlek till Reinis.
 
5. Sen vet jag inte om det är ljudteknikerna eller moderatorerna som ska beskyllas för att moderatorernas viskningar under debatten gick ut i FOH.
 
6. Jag tycker det är roligt att Social demokraterna vill byta namn på "FAS 3" till "Ordentliga jobb" som om det blir någon skillnad. Inkomsten kommer antagligen öka. Men jag tvivlar starkt på att det skulle bli någon skillnad i praktiken.
 
7. Okunskapen som Stefan Löfven påvisar då han framställer det som att det är omöjligt att få grundläggande behörighet till högskolan på yrkesförberedande linjer. Det enda som krävs är ambition att välja Eng B och Matematik B istället för massage eller bollspel.
 
8. Man alla ska ha full gymnasiekompetens men inte nödvändigtvis högskolebehörighet. För att det är ju så lätt att få jobb direkt med endast gymnasiekompetens.
 
9. Det var skönt att se att Jimmie Åkesson fick hälsa på de andra partiledarna i vänsterblocken. *host* Lars Ohly *host*
 
Det var lite reflektion. Orkar inte lägga till några kloka avslutande ord i fet stil eller en fin bild/video för att göra inlägget fulländat. lol.

RSS 2.0