Universal Studios Singapore

För att göra ett långt uppehåll kort: Vi är i Singapore. Det är modernt, dyrt och de har löjliga lagar om allt. Vi bor på världens mysigaste hostel(Gratis frulle som man har tillgång till 24-7).

MEN, nu till det coolaste denna veckan. Universal Studios. Liseberg fast med filminspirerade attraktioner. Transformers 3D- Sjukaste åkturen någonsin, mer en 5D-film än något annat. Kändes helt sjukt verkligt, bra där. Sedan Jurassic Park, Battlestar Galactica, Madagaskar, Shrek osv.

Bästa är att även fast det är mycket folk så har inte asiaterna fattat det här med single rider-kö. Vi åkte transformers tre gånger på en kvart medans de som stod i vanliga kön fick vänta i 50 min...

Imöra drar vi till Indonesien och kommer förhoppningsvis åka därifrån som fullfjädrade supersurfare.

Så kämpa hemma i slasket så ska jag sola ordentligt åt er. Kjamis!


MALSYIA-KL

Kuala Lumpur, vilket jävla ställe.

Att komma hit från att ha spenderat en månad med livsfarliga bussresor, apor på gatorna och inte ett 7-11 inom landets gränser är som att bli född på nytt.

Detta är helt klart den modernaste staden jag någonsin varit i. Allt är nytt. Allt är rent. Allt är platt. Allt är fixat och allt finns inom gångavstånd.

Igår softade vi runt och kollade in Chinatown bland annat. Vi gick löss lite på shoppingen(med våra mått mätt) och lyckades ändå inte göra slut på en dagsbudget.

Idag har varit en sådan jävla svulldag att jag inte varit med om dess like! En månad i Indien och 8,5 kg lättare så är det verkligen en fröjd att få sätta tänderna i KFC's friterade kyckling, en cheeseburgare, dricka en Frappucino osv.

Men som sagt, idag har slått alla tidigare skådade gränser! Dagen började ändå helt ok med en löptur på 4 km, i skuggan av twin towers, innan frulle men sen vid lunch började det balla ur. En stor portion snow ice(typ isglass fast glass), sedan en våffla med choklad, en glass, en Frappucino med grädde, en MEGA(!)crêpe(vilken var mer som en tratt) fylld med glass, grädde, frukt och självklart choklad. Sen käkade vi sushi som två galningar(billig och sjukt god!) och sen när vi var på bio och såg Django unchained toppade vi magsäcken med popcorn(både saltade och caramel), gelegodis och varsin stor cola.

Jag har aldrig kännt mig så äcklad av mig själv som efter den där crêpen. Men i övrigt har det varit underbart att få släppa på tyglarna lite och bara gå loss. Det värsta/bästa är att vi kunde gått ut ändå hårdare. Det finns så mycket coola och onyttiga saker som man vill pröva att man blir tokig.

Det bästa är väl ändå att vi inte heller idag gjort av med en dagsbudget...

Nog om matprat. Filmen vi såg var sjukt bra! Vi bor på ett jättemysigt hostel med underbara människor, pratar iväg en kväll på ett kick. Imorgon lämnar vi KL för att ta oss nordväst mot Penang. Ska vara coolt.

Nu är jag så trött att jag redan tappat mobilen i ansiktet en gång. God natt


Aldrig har det väl varit så gött

Med en macka. Prisa vare Gud i höjden. Osv. Idag har det hänt det som vi inte trodde var möjligt, vi hittade en supermarket!!

Föga förvånande blev vi båda smått saliga av lycka och sprang runt och vred och vände på så gott som varenda pinal inne i butiken(och då ska man säga att det var en mycket välsorterad butik så det tog sin lilla stund). När vi kom ut med två sprängfulla kassar hade vi fått tag i: Yoghurt, riktig müsli, semi-mörkt bröd, smör, ost, choklad, bananchips och juice. Allt vilket nu är instuvat i vår lilla kyl i väntan på frulle(frukost mamma). Det känns som dan före julafton!

Vi busade lite och tog oss varsin macka med smör. Ljuvligt. Tänk att något så enkelt kan vara så gott.

Tänk på det, ni som avnjuter mackor vareviga dag. NJUT


Linus och post-biologismen

Nu pumpas det content här som aldrig förr, med en bredd som aldrig förr. Medans en brodern har det gött i Asien så sitter den andra här hemma, skadad, sjuk och allmänt melankolisk. Men jag har tänkt att jag i fortsättningen ska orka stå för vad jag tänker(kommer nog aldrig att orka stå för vad jag tycker men det är ju en bit på väg) och att jag skulle ha ett lite mer ofiltrerat flöde av tankar här på bloggen. Idéer som att hitta ett eget litet krypin i någon djup håla på internet där jag skulle vara mig själv helt ocensurerad på engelska har flygit igenom mitt huvud, men eftersom läsartrafiken här på BrödernaBra inte är supertung så kan jag nog vara ocensurerad här utan att få alldeles för mycket skit.
 
Noterbart är att detta är BARA vad jag tycker och tänker ALLA GÖR VAD FAN DE VILL DET GÖR INTE MIG NÅGOT!!!!!!!
 
Nu till min tanke. Detta knyter an till mitt senaste inlägg om att jag tror väldigt naivt att vissa ideal är så normaliserade att det finns någon form av konsensus om att dessa ideal inte behöver brytas. 
MEN nu hamnade jag i någon form av intressant självkritisk tankegång angående vad jag baserar min värdegrund på. Jag vill gärna utforma normer utifrån vad som är naturligt och inte, tex. att sminka sig är inget vi sprang runt på savannerna och höll på med. Vilket för mig vidare till min grundtanke om att varför tänker jag så? För samhället vi lever i idag är väldigt långt ifrån savannen. Så varför känner jag ett behov att motivera våra beteenden utifrån någon form av naturalism/biologism då vi lever i en post-biologisk/post-evolutionär tid där majoriten av befolkningen sitter på kontor större delan av dagarna, äter sönderraffinerad mat och inte har sex för att föröka oss. Så det är ju mycket konstigt att jag väljer att motivera mina ideal utifrån en sådan ståndpunkt. Så det är kanske alla tjejer som spacklar sig varje morgon som har insett att vi är post-biologiska och inte bör acceptera begränsningen av våra egna kroppar utan att vi kan bli så mycket mer än enkla apor utan kanske faktiskt bli något annan.
 
VI ÄR BARA DJUR
 
 

Kovalam- för att stranden äger

Efter en bussresa på 6 timmar med mycket, gas-broms, tut, svettiga lår mot lädersäten, intima möten med lokala indianer och självklart en massa nära-döden omkörningar så har vi från Cocchin hamnat i vad som enligt indianerna själva är "Guds rike" -Kovalam.

Och tja, varför inte. Kan man få ett schysst rum med A/C och balle(skämtsamt ord för balkong kära mor) bara 7 m ifrån havet för 90 spänn natten så måste det ju betyda att någon sorts övermänsklig varelse haft ett finger med i spelet. Eller så är det bara ett vanligt billigt, bra hotell vid en fin strand. Vem vet.

Havet svalkar ju till och med här(!). Enligt säkra källor så ligger temperaturen på en 26-27-28 grader och det är rena isvaken jämfört med Thailand ska jag lova! Temperaturen ligger på sina stadiga 30-35 grader. Dygnet runt. Men nu när svalka erbjuds både i form av A/C och bad går det ingen som helst nöd på oss.

Idag har vi käkat frulle. Solat. Ätit lunch. Badat. Solat. Duschat.

Detta tänker vi upprepa de kommande dagarna, tills vi tröttnat på det och då flyger vi till Malaysia. Inte så jobbigt liv. Kan vi nu bara jaga fatt på det lokala Systembolaget så att vi kan få oss en öl på balkongen tror jag detta kommer lösa sig fint.

Och, höll på att glömma, nu har till och med mitt tarmsystem beslutat sig för att det är härligt att resa genom att börja fungera ypperligt. Tidigare har det varit lite sådär från dag till dag... Och med den äckliga tankebilden i era huvuden vill jag lämna er åt er egen vardag.

Hejhej!


Linus och feminismen

Hej kära blogg,
 
jag började spåra lite på facebook och kände att de vara dags att gå till ett forum där jag faktiskt har möjligthet att uttrycka mig. Även om det må vara ut i tomma intet så är det ändå skönt att få avreagera sig på ett strukturellt vis och faktiskt komma till avslut i sina tankegångar.
 
Det började som så,
att jag har gått och haft längre inre kamper med mig själv om hur man ska betrakta och hantera feminismen och dess anhängare. Nu menar jag inte att jag på något vis att jag skulle tycka att jämnställdhet inte vore en självklarhet. Men just precis av den anledning att ekonomisk och social jämställdhet är en självklarhet så att jag haft åsikter som att det inte är någon debatt för det borde bara vara självklart och det är först när det begås grova klavertramp av individer.
Saker som kvotering på arbetsplatser/utbildningar(http://www.dn.se/debatt/sluta-kvotera-till-polishogskolan , bara för att ta ett exempel(Jag menar jag förstår vart de är på väg samtidigt som att skulle man implementera samma metodik på tex. en IT-utbildning på en vanlig högskola hade det nog blivit ett himla liv pga att det då rör betyg och intellekt. Inga argument bara en tanke)) osv osv är idéer jag nästan vill spy åt pga att jag har någon form av extremliberal värdegrund där individen och dess frihet är det heligaste trots att jag är i princip kommunist samtidigt som jag sympatiserar mer med högerblockets politiker pga deras, i mitt tycke, mer objektiva retorik. Slutsatsen är väl att jag har haft en inre kamp om vad jag ska tycka huruvida jag har ett bra genustänk eller om jag helt enkelt är en mansgris som lever i en illusion av en postpatriarkalt samhälle.
 
Men för att komma till det som fick igång hjärnan den här gången var en artikel som länkades av Tekniksprånget på facebook(http://www.va.se/ledarskap/va-kvinna/hon-ar-naringslivets-maktigaste-kvinna-2013-482115). Där de gör en intervju med "Svenskt näringslivs mäktigaste kvinna" innehållandes bilden här under.

Vilket får mig att tänka, "okej?". Du är alltså en av de mäktigaste kvinnorna i Sverige och väljer att porträtteras med ena benet uppe på skrivbord i någon form av ansträngd kraftfull men samtidigt kvinnlig och förförsik istället för att bara ta en helt vanlig bild av dig själv sittandes vid ditt skrivbord. 
Det jag tänker är att Svenskt näringslivs mäktigaste man skulle aldrig välja att portätteras på detta vis(dock skulle väl manlig sexualitet porträtteras på ett helt annorlunda sätt men i alla fall).
Sen kanske hela denna bilden grundar sig i ett jag gjorde det för jag ville det scenario, men då vill jag ställa frågan "Varför ville du visas upp på detta vis?".
Det jag tror är att man är kulturellt matad med en normaliserad syn på att män och kvinnor ska porträtteras annorlunda och att då göra detta val normaliserar det ännu mer då det verkar som det är okej att Sandviks VD fotograferas på detta vis. Detta är bara något jag vill belysa jag känner jag kommer ingen vart med min argumentation.
 
När jag ändå är inne på min relation till feminismen så vill jag belysa när man skapar sexism som inte finns.
http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2012/may/oh-shut-the-fuck-up.html
Män säger att kvinnor är vackra utan spackel. Feminist tycker det är fel.
Jag förstår argumentet med att män ska inte säga mig vad jag ska göra och jag vill inte ha fler ideal att följa!
MEN DET HAR JU FÖR FAN INGEN GRUND. Ja, jag vet att många tjejer motiverar sitt sminkande och sina medvetna klädval för att det är för dem själva.
 
MEN NÅGON GÅNG I HISTORIEN SÅ HAR NÅGON GJORT DET VALET FÖR ATT DE VILL KNULLA. 
 

Och vilken är den vanligaste sexuella läggning? Jo, heterosexualitet. Vilket borde betyda att majoriteten av kvinnor vill ligga med män. Och lever vi inte i ett mansstyrt samhälle? Vem har då bestämt att smink är fint på tjejer? JO MEN DET ÄR MÄNNEN!
 
Så då om en man säger "Jag tycker inte att du behöver sminka dig." så...
1. Bryter han den dels det allt för normaliserade skönhetsidealet med smink
2. Så ren lingvistiskt så säger han inte borde utan att han tycker att det borde vara kvinnans val och att han inte ser några som helst problem med att hon väljer att bryta denna norm.
 
Jag menar det är så enkla grejer som man kan göra för att inte underkasta sig patriarkatet. Allting ligger inte på männen även om vi ( trots att jag inte vill erkänna) bär det stora ansvaret. Utan det gäller att bryta sådana här enkla normer igenom att inte gå med på att tycka man ser sliten ut utan smink eller välja att porträtteras sexistiskt.
 
 
 
FUCK YOU, ALLA SUGER :D

Tankar från en lobby

Ännu en dag i Mombai(stavas tydligen inte alls med y jävla autostavning). Vi har gått en jädra massa, sett ännu mer, druckit shakes, ätit löjligt billig lunch, hängt på starbucks, käkat dyr falafel(15 spänn) och druckit mer shakes.

Dagen i korthet var det där alltså. Roliga anekdoter och orelevant info kommer här: Det har varit snuskigt varmt idag och vi trodde mer än en gång att vi skulle smälta bort. Blir inte klok på hur billigt det kan vara att äta om man håller sig till de underbara gatuköken, idag kostade lunchen med dricka och påfyllning för två 15 kr. Och då var det jävligt gott dessutom(vilket typ allt du kan köpa på gatan är). Har äntligen prövat sockerrörsjuice med ingefära och lime, vilket typ verkar vara standard-drycken för indier i denna delen av landet. Mycket gott, förmodligen löjligt nyttigt och kostar 1 kr glaset. Stort glas alltså.

Livet känns inte alltför svårt just nu. Det svåra är nästan att få pengarna att gå åt när man bara är på ett ställe och bara äter. Idag till exempel så lyxade vi med starbucksfika och en onödigt dyr middag(återigen så räknas alltså 35 kr för två med dryck som dyrt) och ändå ligger vi under vår löjligt låga speciella dagsbudget på 1000 rupier för två.

Saknar att träna väldigt mycket. Det är så svårt att få kvalité på det lilla man gör här. Dels för att det oftast inte finns några bra utrymmen, för att det alltid är så varmt osv. Ursäkter jag vet men hemma är man så van att kunna ta på sig speciella kläder, ladda med speciella saker, träna där det finns a/c på ett riktigt gym. Bortskämda svin är vi! Hoppas verkligen vi kan ramla över ett strandgym någonstans. Tills dess får det räcka med armhävningar och situps.

Nu ska jag lira lite iPhonespel innan mobilen dör. Ha ett fint liv där hemma.


RSS 2.0