Helghelhelg

Jag har jobbat 24 övertidstimmar sedan i fredags. Det var ungefär det min helg hade att bjuda på. Är nu ledig i hela 24(bara typ 12 kvar men ändå) timmar tills jag börjar imorgon.
 
Tog med min kära syster till tyngdlyftarlokalen och försökte lära henne lite vettiga saker. Såg lovande ut, men sen har hon ju fina gener också. 
 
Jag har insett att jag måste ta tag i rehabeliteringen av min ljumske och det med en gång. Borde gjort det för länge sedan. Är klen som ett svin i benen nu och det kommer inte bli bättre av det som sjukgymnasten kommer säga, det är jag övertygad om. Men så går det när man är dum som jag och tror att det bara ska gå över. Jag är en sådan hycklare som alltid säger till alla andra att kolla upp det så snabbt som möjligt men själv går jag emot det. Dåligt Victor. Dåligt.
 
Drömmer om att ha motorcykelkörkort och glida runt på en Kawasaki Z750R. Det hade varit fint. Som snus.
 
Men det får vi väl se hur det blir med det.
 
Ska sova nu. Och drömma om hur kass jag blivit på knäböj. Puss
 
 
Det var bättre förr

Inlägg

Jag läste Victors inlägg precis. Jag brukar inte läsa vår blogg. Det var ett bra inlägg. It got me thinking.
 
Men som vanligt tappade jag inspirationen och glömde av vad jag tänkte eller så orkar jag helt enkelt inte uttrycka mig.
 
3x2 150 kg knäböj. Jag är stolt över mig själv. Det är inte så ofta. Speciellt inte så stolt att jag öppet uttrycker mig om det. Men det är en annan sak.
 
Det är ju roligt med en bild i slutet men jag orkar inte.

Livet är hårt

Inte nog med att jag har jobbat som ett jävla svin(och ändå inte blivit färdig på långa vägar) och tränat idag så spinner min hjärna igång när jag sätter mig i bilen. Först över hur fantastiskt Ligga med P3 är. Ett program där allt är öppet och inget döljs och alla säger precis vad man tycker och tänker, man får hopp för mänskligheten. PUBLIC SERVICE ÄR SKITEN!
 
Sedan. Så kommer ekot. Stora översvämmningar. Stora kravaller i Spanien på grund av statens nedskärningar av bistånd till spanska kolgruvor.
 
Ursäkta? Får kolgruvor bistånd?? VAD HÄNDE DÄR??
 
Kol. 1800-talet. På 1800-talet eldade vi med kol och såg ingen ändå på kapitalismens fördelar och hur den lovade att alla skulle bli rika. Jag trodde någonstans utmed vägen vi insett att det inte riktigt fungerar så bra det här med kapitalism. Först och främst bygger kapitalismen på konkurrens. Och för att kunna konkurrera behövs råvaror. Oändliga råvaror. Det existerar ingen oändlig råvara(möjligtvis solljus men det är det ingen jävel som säljer).
 
Ja, ämnet var Spaniens nedskärningar. Jag säger inget om dem i sig. Klart det måste skära ner. Och varför då inte göra det på något som inte borde få finnas överhuvudtaget år 2012. Jag förstår också att det inte är bara att stänga alla gruvor över en natt och så får alla nya jobb.
 
Nu slutade min hjärna att fungera. Så jag släpper Spanien och kolen.

Som tur är snurrar väldigt mycket annat i min skalle. Om hur vi lever 10-20-faldigt över våra tillgångar, över hur pengar skapas ur intet och över hur vår moderna(just nu blomstrande) värld någon gång kommer att krascha. Jag med mina 19 vårar ska väll inte lägga för stora växlar på att tycka och tänka eftersom jag förhållandevis inte varit med om så många ekonomiska kriser men när land efter land går bankruppt och fattiga blir fattigare och rikare rikare, borde inte den breda massan kunna lyfta sina blickar från vardagen för att se vart det skepp vi kallar jorden är på väg?
 
Nu läser du det här(om någon orkat) och tänker kanske: "Amen lätt att sitta bakom en dator och tycka och tänka men ändå inte leva som man lär". Och ja, det är faktiskt ganska lätt att skriva ett blogginlägg. Och ja, jag är inte världens mest miljövänliga person. Men jag tänker väldigt mycket på vad som sker runt omkring mig och i hela världen och hur det hänger ihop. Gör fler människor det kommer det till slut kunna ske saker.
 
Äsch, jag orkar inte motivera. Jag ska gå med i Miljöpartiet och skrika åt alla som tycker jag är en "vegan-miljö-tönt" att de själva är dumma i huvudet för att de inte fattar att världen kommer gå åt helvete om vi inte börjar om från början på något som inte är lika dumt som det är idag.
 
Tack för det. Puss.
 
 
 
 
 
 
Detta är en katt
 
 
 

Kaktus

Undra hur det funkar rent juridiskt med min kaktustransformation. Fullständig steloperering och lobotomering.

Politik

Nu när man är ledig har man tid att reflektera över livets stora frågor. Eller så kan man sitta vid datorn och googla om MC-kort och kolla 9gag. 
 
Ialf. 
 
Såhär i Almedalstider är politik på tapeten mer än vanligt, och försöker man sätta sig in i det är det mest en stor jädra soppa. Några vill att man ska kunna tjäna mycket pengar och bli rika och att alla ska få sköta sig själva. Endel tycker att det är viktigast att alla ska ha det jämlikt. Endel tycker om att kunna gå till Konsum utan att se en enda invandrare(Eller snarare att de skulle vilja kunna göra det för så kunde man göra på den gamla goda tiden när negrerna och blattarna höll sig där de kom ifrån, ätandes på sina bananer).
 
Självklart tycker jag och tänker mycket om politiken och de som sägs och hurvida det ena eller andra förslaget är bra för mig eller vårat land. Däremot har jag ingen stark grund i någon av de politiska ideologierna. Antingen är jag alldeles för velig eller så är det fel på ideologierna(Möjligtvis är det bara fel på mig).
 
Det jag tycker är den absolut viktigaste ämnet som borde tas om hand om över hela världen är miljön. 
 
Miljön och allt som hör där till. 
 
Överbefolkning, produktion, utsläpp osv. 
 
Jag vet att jag skrivit om det tidigare men ett av de största problemen är att det finns för många människor på denna planeten. Ialf om alla dessa människor tänkt leva så som till exempel vi i Sverige gör. Skulle alla världens 7 miljarder 24 miljoner 500 tusen 820 människor velat ha samma liv som jag har just nu skulle vi behövt 8 jordklot. 
 
Vi lever 8 ggr över vad vi egentligen kan. 
 
Självklart blir det lite(väldigt) motsägelsefullt för mig att skriva detta när jag ser över mitt eget liv och hur jag gör mina val i vardagen. Oftast(nästintill alltid) så finns miljön aldrig med i åtanken när jag står inför ett val.
 
Här skulle jag kunnat försöka binda ihop mitt resonemang men istället ska jag ta bilen in till stan för att lyfta skrot. Hycklare är ett starkt ord men...
 
 
http://www9.ocn.ne.jp/~aslan/pfe/pop.htm

LEDIGHET... men, vad gör man då?

Så. Nu sitter jag här. Kämpat mig igenom en torsdag.
 
En torsdag som började med att jag gick upp 8. Sprang, gymmade, sprang(Blev väldigt svettigt, vilket vara föga förvånande). Sedan lunchade jag med Fronthan vid 11.45. Vi båda svettades som svin inne på Mon och jag mesade med maten. Jag äter ju segt i vanliga fall och direkt efter träning... ja, ni kan ju tänka er. Men Jonas sa att det var OK så då var det OK. Innan jag begav mig mot Annelund så blev jag bjuden på en Piggelin i solen. Bästa studentpresenten jag fått typ! Typ.
 
Och jobbet. Började otroligt segt med inget att göra. Så då tyckte mupparna på kontoret att vi behövde lite och göra och hittade en fantaloniskt stor och krånglig sänding som de skickade ner 4 timmar innan vi slutade. Och den skulle skeppas på morgonen efter. Efter det var det inte så lungt.
 
Så det är vad som är upp.
 
Försöker febrilt hålla fanan högt efter det förra inlägget som jag tydligen lyckades med. Skönt att det åtminstone är ett inlägg som faktiskt kunna göra lite sense för någon annan än mig själv under alla dessa år. Men fanan ja. Den är svår att hålla högt.
 
Tänker mest på att jag är trött. Och att jag inte får jobba över imorgon... eller ja idag eller imorgon(lördag) för att det helt enkelt inte finns något att göra. Och det suger lite. Gjorde en snabb huvudräkning på vad det hade blivit om jag jobbade 12 timmar övertid i veckan hela sommaren. Det blev en nätt summa. Men som tur är pengar inte det enda som har värde här i världen. En kall folköl klockan halv två är inte heller fel på en torsdag.
 
Och med det sagt, trevlig helg på er!
 
 

Nakenhet- något att skämmas över?

På vägen hem ikväll lyssnade jag som alltid på det fantastiska programmet Ligga med P3 som går mellan 23.03-00.00 på vardagar. Idag hade de bland annat frågat väldigt många människor frågan: "vem kan du visa dig naken för?"
 
Svaret blev som oftast ingen eller möjligtvis sin man/fru/sambo/flick-/pojkvän. Följdfrågan blev sedan varför det var så att det var så få som man kunde visa sig naken för. Väldigt många anledningar gavs men det var främst en som jag fastnade för. En kvinna pratade om skam. Skam för sin egen nakna kropp. Det låter så oerhört banalt på ett sätt. Killen efter pratade om hur nakenhet för honom var helt naturligt och absolut inget att skämmas över. Vi kommer in till denna värld nakna. Och större delen(typ 99.99999999%) av tiden människor har funnits har vi inte haft kläder på oss och då följdaktligen varit nakna hela tiden. Varför ska man då skämmas?
 
Nudism är inget jag förespråkar. Jag är inte den som slänger av mig kläderna när som. Inte på ett släktkalas eller på något bröllop(möjligtvis om det blir mycket C2H5OH på ett bröllop men det är en annan historia) eftersom det samhället vi lever i har en viss norm och standard i många situationer som absolut inte innefattar nakenhet och det har jag inget problem med.
 
Men som nu i badtider att människor går runt och skäms för sina kroppar. Att de inte vill bada bland andra bara för att bli rädda att bli "dömda", det tycker jag är skrämmande. Rent utav sjukt. Bada är ju tamejfan bland det roligaste som finns(och också en väldigt naturlig sak(ungefär som att duscha där man också ibland stöter på andra människor(badhus osv))) och varför ska man då behöva hålla tillbaka på badandet bara för att man inte vill ta av sig tröjan för att visa bilringarna eller vad det nu är man skäms över. 
 
Jag är ju verkligen inte den som är den när det gäller att gå utan tröja eller i korta byxor(eller naken också för den delen även om det är mer sällan). Jag har accepterat min kropp för vad den är och är jag då varm och svettig(vilket jag väldigt ofta är och blir av i princip ingenting) så tar jag då gärna av mig tröjan för att svalka mig. Jag bryr mig väll inte om vad någon annan tycker om det. Nu tänker kanske ni "Amen lätt för dig att säga som ser ut som du gör!" 
 
Då ska jag säga er att jag inte alltid varit så bekväm med mig själv. Från unga år var jag det men sedan kom en liten period som kallas puberteten. Och för mig innebar det(med mina underbara grottmänniskogener) en massa kroppshår(för att kompensera det falnande hårfästet förmodligen) och en massa svett så fort jag rört på mig mer än tre sekunder. Och det var inte så jävla kul alla gånger att stå i duschen och få gliringar för sin "raggarsträng"(hår på magen) när de andra inte ens fått hår på pungen. Idag stoltserar jag ju med en ganska bra behåring på både bröst och mage, något som inte är så många 19-åringar förunnat och verkligen inget som anses "fashionabelt" i dessa renrakade tider. Men vafan, vad ska jag göra åt det? Ja, raka dig din jävla apa. Men det är ju ändå såhär jag ser ut. Så vafaen.
 
Skäms inte för din kropp. Bryr inte du dig så kommer ingen annan göra det heller. Och gör dem det så vad gör det dig? Varför lägga energi på att oroa sig för sådant du ändå inte kan göra något åt istället för att ägna den energin på något roligt? Som att bada till exempel.
 
Det blev ju ett ganska långt och fint inlägg det här. Får leta upp en fin och hårig bild för att avsluta det ordentligt. Godnatt!
 
Jäger-marinerade magar

Heftigt.

Här dyker jag in för att uttrycka mig lite sådär om saker jag faktiskt bryr mig lite om som jag inte vågar/orkar/kan med/vill göra på di där andra sociala medierna. Så möts man av en ny GUI som känns väldigt fräsch och up to date. Alltid lika roligt med bra GUI.
 
Till poängen, jag hade egentligen tänkt att bara göra ett litet kort småbittert och äckelhipsterinlägg som skulle handla om min röriga skalle, men nu blev jag lite glad över GUIn så då blev det ett mer ordentligt inlägg. Det är fan rörigt i skallen. Håller på och läser "Invisible monsters" en vad det verkar ganska trevlig(läs nihilistisk och mörk) bok, men jag kan inte läsa ordentligt för att jag tänker på så mycket annat hela tiden. lol. herå.
 
Led zeppelin är bra!1!!1

Ledig, vafalls?

Idag är jag ledig en hel jädra dag i sträck. vafalls? Det är ju rena rama semestern! Planerna för dagen är att gå upp och sedan någon gång åka och köpa nya hörlurar och träna lite. Svårare än så behöver det inte vara.
Legat här och slötittat på massa bloggar, något som jag gör ungefär en gång per halvår. Precis lagom intervall enligt mig. Har då fått se massa fina och mindre fina bilder från studenten. Tänk, nu är det tre veckor sedan. Jag fattar ju inte riktigt det. Fattar ingenting. Kör mest truck. Tänkte att jag som i egenskap av bloggägare inte skulle vara sämre men tyvärr så har jag sparat bort de bilderna någonstans på min dator. Men sno från facebook funkar med!
HALE4Ö

RSS 2.0